2020 Yılında En İyi 3D Baskılı Mobilya

0

Çoğu mobilya 3D baskı ile üretilmez, ancak orada harika tasarımlar vardır. 

3D baskı, geleneksel imalat yöntemleriyle imkansız olan tasarım özgürlüğü sunar
3D baskı, geleneksel imalat yöntemleriyle imkansız olan tasarım özgürlüğü sunar (Kaynak: Sociable )

3D baskılı mobilyalar birçok farklı alana yayılmıştır ve mobilya endüstrisi de bir istisna değildir. Evet, mobilya hala geleneksel üretim yöntemleri kullanılarak seri olarak üretiliyor, ancak 3D baskı mobilyalar inovasyonu pazara getirmek isteyen tasarımcılar için kullanışlı hale geldi.

Yine de, 3D baskılı mobilyalar için en uygun araç değildir. Örneğin, plastik taburelerin basılması henüz normal kalıp yapma sürecine rakip olamaz. 3D baskının sunduğu şey, genellikle yeni şekiller ve fikirler keşfetmek isteyen ünlü tasarımcılar tarafından geliştirilen üst düzey mobilya üretmek için harika bir araçtır.

Bildiğiniz gibi, bu tür mobilyalar oldukça sınırlı miktarlarda üretilir ve genellikle 3D baskı ile üretilmesi daha kolay olan karmaşık geometrilere sahiptir. 3D baskılı mobilyalar kalıplarla üretilmesi zor veya imkansız olan olağanüstü tasarımlarla sonuçlanır.

Şimdiye kadar gördüğümüz en güzel 3D baskılı mobilyalar listesini derledik. Aşağıda açıklanan inanılmaz mobilyaların birçok parçasının, satın alınabilir olduğunda oldukça pahalı olduğuna dikkat edilmelidir. Öte yandan, listemizdeki bazı kişiler herkese açık olarak görüntülenir veya kullanılır ve birinde ücretsiz olarak indirebileceğiniz dosyalar vardır. Hadi bir bakalım!

3D BASKILI MOBİLYALAR : 1

Nagami’nin Sandalye Koleksiyonu

Cesur Yeni Dünya koleksiyonu, 3D baskılı sandalyeyi 2018'de Milano Tasarım Haftası'na getirdi
Cesur Yeni Dünya koleksiyonu, 3D baskılı mobilyalar 2018’de Milano Tasarım Haftası’na getirdi (Kaynak: Nagami Design )

Nagami , “yeni bir teknolojik çağda ürün tasarımının geleceğini araştıran” bir İspanyol tasarım markasıdır. Markanın ilk koleksiyonu Brave New World, farklı mimarlar ve tasarımcılar tarafından tasarlanan dört adet 3D baskılı mobilyalar la oluşuyordu. Tüm sandalyeler FDM 3D yazıcılar kullanılarak yapıldı  ve   2018’de Milano Tasarım Haftası sırasında dünyaya tanıtıldı .

Nagami'nin 3D baskılı sandalye koleksiyonuna yeni eklenen Nobu
Nagami’nin 3D baskılı sandalye koleksiyonuna yeni eklenen Nobu (Kaynak: Nagami Design )

Nagami 3D baskılı mobilyalar en son katılan Nobu . Bu mavi sandalye, FDM baskı katmanlarından gelen çizgileri açıkça temsil ediyor. Londra merkezli MadMDesign’ın kurucu ortağı Manuel Jiménez García tarafından tasarlanmıştır . Sanatçıya göre Nobu, “dahili bir hücresel evreni gizleyen” ve “aritmi ve deliliğin yanı sıra pürüzsüzlüğü ve düzenliliği de yansıtan” bir zarı temsil ediyor.

  • Tasarımcılar: Patrik Schumacher (Zaha Hadid Architects), Daniel Widrig ve Manuel Jiménez García
  • Yer:  İspanya
  • Fiyatı: Soyucu için 1.560 € (~ 1.700 $); Nobu için 940 € (~ 1.020 $)
  • Kaynak:  Nagami Design

3D BASKILI MOBİLYALAR : 2

Ocke Serisi

Müller'in tasarımları herhangi bir destek yapısı gerektirmez
Müller’in tasarımlarında herhangi bir destek yapısı gerekmez (Kaynak: YouTube üzerinden BigRep )

Ocke Serisi, bir sandalye ve koltuktan oluşan bir dizi 3D baskılı mobilyalar. Hem sandalye hem de koltuk BigRep’in endüstriyel tasarımcısı Beatrice Müller tarafından tasarlandı. BigRep , büyük baskı hacimleri ve hassasiyeti olan FDM 3D yazıcılar konusunda uzmanlaşmış bir Alman şirketidir  .

  • Tasarımcı: Beatrice Müller
  • Yer:  Almanya
  • Fiyat: Satılık değil
  • Kaynak: BigRep

3D BASKILI MOBİLYALAR : 3

Kanepe Çok İyi Şezlong

Bu SLA 3D baskılı şezlong sadece 2,5 litre reçine kullandı
Bu SLA 3D baskılı şezlong sadece 2,5 litre reçine kullanmıştır (Kaynak: Janne Kyttanen )

Bu şaşırtıcı mobilya parçası, 3D Systems’da 3D baskı uzmanı olarak çalışan Janne Kyttanen tarafından yaratıldı . Yukarıdaki resimde gördüğünüz tembel, metal kaplı bir örümcek ağına benzeyen 3D baskılı Mobilyalar içinde inanılmaz karmaşık bir örgü tasarıma sahiptir.

  • Tasarımcı: Janne Kyttanen
  • Konum: ABD
  • Fiyat: Satılık değil
  • Kaynak:  Janne Kyttanen

3D BASKILI MOBİLYALAR : 4

Batoidea Sandalye ve Tabure

Batoidea mobilyaları adını verdiği vatozu andırıyor
Batoidea mobilyaları adını verdiği vatoz türünü andırıyor (Kaynak: Peter Donders )

Batoidea 3D baskılı sandalye ve tabure, Peter Donders tarafından tasarlanan dikkat çekici şekilli 3D baskılı mobilyalar. Bu premium mobilya seti 26.378 dolara satılıyor ve sınırlı sayıda üretilen koleksiyonun bir parçası.

Her iki parça da sanatçıya göre Ferrari motorunun iç çekirdeğini üretmek için kullanılan aynı yöntem olan 3D baskılı mobilyalar kum kalıplarından oluşturuldu. Voxeljet’in Augsburg, Almanya’daki servis merkezi tarafından üretilen toplam beş kum kalıp parçası aldı .

İnce duvarlı alüminyum döküm yapılar daha sonra Ferrari’nin süper otomobillerinin kaportasını boyamak için kullandığı aynı teknik kullanılarak boyandı ve bu da çok yüksek maliyeti açıklamaya yardımcı oldu.

  • Tasarımcı: Peter Donders
  • Yer:  Belçika
  • Fiyat: 26.378 $
  • Kaynak:  Peter Donders

3D BASKILI MOBİLYALAR : 5

Rio Koleksiyonu

Bu yan masalar 3D baskılı parçaları geleneksel mobilya malzemeleriyle birleştirir
Bu yan masalar 3D baskılı mobilyalar geleneksel mobilya malzemeleriyle birleştirir (Kaynak: Morgan Furniture )

Rio koleksiyonu, mobilya üreticisi Morgan Furniture ile studio Integrate arasındaki bir işbirliğidir. Sırtlık sandalyeleri ve 3D baskılı mobilyalar parçaları ahşap ve cam gibi geleneksel mobilya malzemeleriyle birleştiren bir yan masadan oluşur.

3D baskılı Mobilyalar kafes yapısı tamamen, kullanılan malzemeyi optimize ederken ağırlığı sürdürme kabiliyetini sağlayan bir bilgisayar algoritması ile tasarlanmıştır. Bu, reçine ( SLA ) veya poliamid tozu ( SLS ) ile üretilen benzersiz ve muhteşem bir tasarım ile sonuçlandı .

Rio koleksiyonu 2016 yılında Londra Tasarım Festivali’nde başlatılmış ve “bugünün zanaatiyle yarının zanaatının” ilişkisini araştırmayı amaçlamıştır. Fiyat sadece teklif sorguları yoluyla olsa da, Morgan Mobilya web sitesinde satın alınabilir.

  • Tasarımcı: Studio Integrate
  • Yer:  Londra
  • Fiyat: Talep üzerine temin edilebilir
  • Kaynak:  Morgan Mobilya

3D BASKILI MOBİLYALAR :6

SuperMod Duvar Sistemi

3D baskılı malzemeler ışığın belirli modüllerden geçmesini sağlar
3D baskılı malzemeler ışığın belirli modüllerden geçmesini sağlar (Kaynak: Simplus Tasarım )

SuperMod, hem pratik hem de çarpıcı bir modüler duvar depolama sistemidir. 3D baskılı Mobilyalar altıgen benzeri modüller, farklı duvar tasarımları üretmek için, boş alan veya niş miktarında esneklik ile çeşitli şekillerde birleştirilebilir. Ortaya çıkan yapı, kitaplardan, bitkilerden ve süslemelerden herhangi bir şeyi saklamak için kullanılabilir, ancak aynı zamanda basitçe bir ortam bölümü olarak da kullanılabilir.

  • Tasarımcılar: Sebastian Misiurek ve Arianna Lebed
  • Konum:  ABD
  • Fiyat: Satılık değil
  • Kaynak:  Simplus Tasarım

3D BASKILI MOBİLYALAR : 7

Çoklu dizin

Derzler, elle boyanmadan önce SLM kullanılarak 3D yazdırıldı
Derzler, elle boyanmadan önce SLM kullanılarak 3D yazdırılmıştır (Kaynak: Interspace Design )

Tasarımcılar Reed Kram ve Clemens Weisshaar’ın bir sanat projesi olan Multithread , masalar, raflar ve masalar yapmak için 3D baskılı Mobilyalar da eklemler kullanıyor. İsveç ve Alman ikilisi tasarım stüdyosunu 2002 yılında kurdu ve o zamandan beri en son teknolojik gelişmeleri projelerine entegre ediyorlar.

Multithread’de, çeşitli mobilya parçalarının düz yüzeylerini destekleyen kafes yapıları, bağlantılarını, gönderildikleri kuvvetlere göre “analiz eden, değiştiren ve boyayan” özel yazılımla optimize edildi. Eklemler dijital olarak tasarlandı ve seçici lazer eritme (SLM) kullanılarak 3D olarak basıldı .

3D Baskılı Mobilyalar Baskı işleminden sonra parçalar elle cilalanmış ve nihai yapı monte edilmiştir. Sonunda, her bir mafsal, belirli bir parçaya uygulanan mekanik gerilimi göstermek için tasarım yazılımı tarafından belirlenen renk deseni kullanılarak özel olarak boyanmıştır. Son parçalar  2012 yılında Milano’nun Nilufar Galerisi’nde  , 2013 yılında  İstanbul Tasarım Bienali’nde sergilendi .

  • Tasarımcılar: Reed Kram ve Clemens Weisshaar
  • Mekanlar:  İtalya ve Türkiye
  • Fiyat: Satılık değil
  • Kaynak:  Kram / Weisshaar

3D BASKILI MOBİLYALAR : 8

Şehrinizi Yazdırın! Geri Dönüşümlü Umumi Mobilya

Amsterdam için geri dönüştürülmüş plastikten üretilen tezgah yerel olarak 3D olarak basıldı
Amsterdam’daki bu tezgah, yerel geri dönüştürülmüş plastikten 3D basılmıştır (Kaynak: Şehrinizi Yazdırın! )

Şehrinizi Yazdırın! evsel plastik atıkların geri dönüştürülmesini ve kamuya açık 3D Baskı mobilyalar kullanılmasını amaçlayan, devam eden bir araştırma projesidir. Proje Rotterdam merkezli tasarım stüdyosu The New Raw tarafından tasarlandı  ve 2016 yılında Amsterdam’da bir deneme çalışması olarak başladı.

Hollanda başkentinin aldığı ilk mobilya, yaklaşık 15 kg (yaklaşık 33 pound) ağırlığındaki özel bir kamu bankıydı. The New Raw’un kurucu ortağı Foteini Setaki’ye göre bu, yılda iki Amsterdamlı tarafından üretilen toplam plastik atığa eşdeğer. Büyük ölçekli 3D baskı Mobilyalar yerel olarak tasarım ve sürdürülebilirlikle ilgilenen bir şirket olan Aectual tarafından yapıldı .

Şehrinizin ilk prototip tasarımlarını Selanik'in ana sahil şeridinde yazdırın
Selanik sahil şeridinde ilk prototip tasarımı (Kaynak: The New Raw )
  • Tasarımcı: The New Raw Studio
  • Yer: Hollanda ve Yunanistan
  • Fiyat:  Ücretsiz
  • Kaynak:  Şehrinizi Yazdırın!

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir